Asigurari din Ploiesti - Integrity Broker

RCA10 Casco1Locuinte1Medicale10Daune1

Răspunderea Civilă Auto este obligatoriu să fie asigurată, prin lege, pentru a circula cu mașina pe drumurile publice.

 

gg5253793Legiuitorul a urmărit să vă protejeze, în cazul în care sunteți victima unui accident (un terț este vinovat, chiar și în parte), pentru că puteți primi despăgubirea direct de la Asigurătorul vinovatului (teoretic, mult mai simplu decât să dați în judecată vinovatul și apoi să-l executați silit), în limita a 1.000.000 euro pentru daune materiale și 5.000.000 euro pentru vătămări corporale / deces.

Sancțiunea aplicată de Poliție când constată lipsa asigurării RCA: amenda de la 1000 la 2000 RON, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării. 

Puteți obține oferta de asigurare de la toate societățile care practică RCA, AICI

 

Ar fi bine să verificați:

  • valabilitatea Cărții Verzi atașate RCA (obligatorie este numai UE), pentru a scuti bani în plus dacă veți călători cu mașina în concediu într-o anumită țară din sistemul Carte Verde (care cuprinde și țări non-UE);
  • dacă nu cumva asigurătorul dvs. CASCO vă acoperă o parte de risc de încheierea asigurării RCA tot la ei; va trebui să puneți în balanță diferența de preț pentru riscul respectiv cu diferența de preț la RCA;

 

Sistemul bonus/malus

Începând de la 1 ianuarie 2010, toate societățile de asigurare aplică sistemul bonus-malus, reducând / mărind prima de asigurare funcție de istoricul de daunalitate realizat de asigurat/utilizator.

Există 14 clase de bonus, ceea ce înseamnă că dacă timp de șapte ani un asigurat nu a produs daune care sa fie despăgubite în baza poliței RCA, beneficiază de o reducere a primei tarifare de 50%.

La malus se ia în considerare numărul de daune plătite în perioada de referință, indiferent de cine a condus vehiculul la data producerii accidentului, majorarea   putând ajunge până la 200% din prima de bază.

 

Puteți vedea AICI dacă cel care v-a lovit are RCA valabil la data accidentului și la ce companie.

Cel care v-a lovit nu este asigurat?

Contactați Fondul de protecție a victimelor străzii AICI.

 

Rețineți că, în orice situație, ca păgubit, aveți posibilitatea de a efectua reparația la orice unitate reparatoare doriți, indiferent dacă aceasta se află sau nu pe lista service-urilor cu care societatea de asigurare are încheiate convenții de colaborare.

RizVN Support
0723-545295
Email